25 Şubat 2015 Çarşamba

Güdük Siyaset

Sözlerim muhatabı dışındakilere dokunmasın, herkes üzerine alınmasın fakat, şöyle bir durum söz konusu. Mahallemizin içinde bulunduğu durumdan ( ilginçtir ki, bazıları bun durumun farkında değilya da giderek bir öznenin menfaati üzerinden hareket ediyorlar. ) çok daha kötü durumlara doğru gidiyor.

Mahalle sakinleri her koyun kendi bacağından asılır mantığıyla hareket ettiklerinden öznelerin birlikteliği ile oluşabilecek sinerjiden bir haberler veya haberleri var ama işlerine geldiği gibi davranıyorlar. Bu durum maalesef mahallemize yönelik güdük politikaların uygulanabilirliğini kolaylaştırıyor. Mahallemizi giderek yaşanılabilir bir ortam olmaktan uzaklaştıran bu politikaların uygulayıcı ve savunucularına gereken tepkiyi ve dersi vermek için önümüzde büyük bir fırsat var:

S E Ç İ M L E R….

Siyasetçiler genellikle halkın ensesine attıkları tokat ile yükselirler. Halkın ise siyasetçileri tokatlayacağı tek alan ise SEÇİM SANDIĞI dır. Tüm kızgınlıklarımızı havuz suyu ile soğutmalarına, sorunları dile getirmek istediğinizde kahvaltı programları ile ağzınıza çalınan bir parmak bala kanıp her şeyi unutacak mıyız? Bakın mahalleye halı saha yaptık, okul yaptırdık daha ne olsun sözleri ile uyutulup, layık olduğumuz insanca yaşam şartlarını rüyamızda görmeye mahkûm edilişimize eyvallah mı diyeceğiz. Çocuklarımızın bizden esirgedikleri imar izni ile kurulan fabrikalar arasında kalmış bedenlerini bu mengeneden kurtarmayacak mıyız?

HAYIR!!!

Çünkü; bu mahallede fabrikaya izin var ama konuta izin yok. Kimse bana ne yapalım devlet öyle takdir etmiş demesin. Millete rağmen devlet anlayışı ile her iki kavramın birbirini tamamlayıcı özelliğini bir taraf lehine çevirmeye yönelik çabaların millette infiale neden olması kaçınılmazdır. Eğer bir taraf lehine bir durum söz konusu ise bu mutlaka milletin tarafı olmalıdır. Devlet olmadan millet olur ama millet olmadan devlet olmaz. Öyleyse önce milletin menfaati düşünülmelidir. Uyanık ol ey millet!! Birlik ol!!! Ya da yok ol…..

Bu mahalle ne zaman adam olur?

Güdük siyasetçilerin, güdük siyasetlerinin peşinden gitmeyi bırakıp birlik, beraberlik içinde mahalle menfaatlerinin peşinden gitmeye başladığı zaman adam olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar iç...