27 Mayıs 2013 Pazartesi

Bazıları Kendi Kafasına Kurşun Sıkıyor Farkında Değil ??

Bilinç ile şuur aynı şeyler değil. İliklerimize kadar yaşadığımız ama bazılarının hala farkında olmadığı meselelerin insanımızın içinde nasıl derin izler bıraktığını göremeyenler var.

Mahalle olarak yaşadığımız sorunların bizde meydana getirdiği travma nedeniyle sorunların çözümü noktasında gerektiği kadar mesafe katedemiyoruz. Bu nedenle mahallemizin çevremizdeki mahallere göre nerede olması gerektiğini bilemiyoruz. 

Mahallemizde bize sunulan bir kaç küçük hizmet ( bu hizmet bize bir lütuf değil, yapılması gereken görev) bizi asıl meselelerden uzaklaştırmamalı. Bir küçük parça (küçük hizmetler) bizim bütünü ( insanca yaşamamızı sağlayacak hizmetleri) görmemizi engellememeli. Küçük hizmetlerle mutlu olma psikolojisinin zihnimizi köreltme sinin sonucu mahalledeki yaşam kalitemizi tehdit eden sorunları görme, düşünme, yetimizi yitiriyoruz. 

Tüm bu yitirilmişliklere karşın bulundukları makam itibariyle bilgiyi bize bilgelikle sunması gereken kişilerin, bulundukları makamı güç elde etmek için aracı olarak görüp bütün çabalarını, emeklerini, bu gücü kendisine verenler için harcaması kendi kafasına kurşun sıkmaktan başka bir şey değildir. 

Öte yandan birilerinin, mahalleye karşı sorumluluklarını unutarak mevki ve makam peşinde koşmalarının sonucunda, o makama kendisini oturtanlara sunduğu hizmetin oyuncağı olması ise üzüntü verici bir durum. 

Şuur bilmek değil hakikatin (gerçeklerin) penceresinden bakabilmektir. Bazıları mahalleye hizmet ettiği safsataları ile bizlere aldatmanın senaryo yazarlığını yaparken, bazıları da maalesef aldatılmak için can atıyor. Yani:

Bazıları Kendi Kafasına Kurşun Sıkıyor Farkında Değil ??

İbrahim (Yücel) Kaya
27/05/2013 -13.02

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar iç...