14 Mayıs 2013 Salı

Uyan Sanayi Mahallesi Uyan. Araştır, Sorgula, Düşün ve Harekete Geç


Vaatler siyasetçilerin en kolay söylediği yalanlardan biridir. Çok önceleri Süleyman Demirel'in meydanlarda iki anahtar sallayıp insanlara ev ve araba vaat ettiğini dün gibi hatırlamaktayım.

Pazar günü anneler günü münasebetiyle mahallemize gelen Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Turgay Kılıç herkesin kulağına hoş gelen cümleler sarf etmiş. (Orada değildim orada olanalar daha iyi bilir) Söylediği şeylerden en mantıklısı da "Mahalleyi sanayi alanı olmaktan çıkaramasak da konut imarına da açabiliriz" önerisi olmuş. Yaklaşım güzel ve mantıklı fakat önemli olan uygulama. Ve bizlerin konuyu takibi. 

Mahallemizde sosyal medya üzerinden başlatılan bilinçlenme, bilgilenme ve tartışma ortamının neticesi olarak teşkilatlanma (örgütlenme) çalışmaları başladı. Bu çalışmalar neticesinde "Birlik, beraberlik, mahallemizin menfaati" temasıyla dernek kurma çalışmaları devam ediyor. Bundan sonraki süreçte yol haritamız mahalle meselelerinde ortak hareket ile konuyu takip edip siyasetçilerin üzerinde baskıyı her daim hissettirmek olmalıdır. 

Bu konuda derneğin yanı sıra mahallemizdeki siyasi partilerin mahalle teşkilatlarının (örgütlerinin) önemli rolü olduğu unutulmamalıdır. Özellikle karar verme yetkisini elinde bulunduran Ak Partinin mahalle teşkilatına çok büyük görevler düşmektedir. 

İçerisinde gerçekten vizyon sahibi, duygusallık ve iyimserlikten arınmış, mahallemizin sorunlarını mekanik bir bilinçle (bir siyasi partinin penceresinden bakmayarak ve çıkar çarkına dolanmamış halde) takip etmeyen arkadaşların var olduğunu bildiğim bu teşkilatın iktidar fırsatı kaçmadan, özellikle imar meselesinde, üzerine düşeni layıkıyla yapması gerekmektedir. 

Lütfen meseleleri mekanik bir bilinçle ( bize söylendiği ve ya öğretildiği gibi) takip etmeyelim. Televizyonların, gazetelerin veya bazı insanların kulağımıza üfürdükleri, zihinlerimizi gereksiz yere ihtiyacımız olmayan ayrıntılar ile dolduruyor. Medya, siyasiler ve üfürükçü bazı arkadaşlar kendi siyasetlerini (görüşlerini) veya yalanlarını zihinlerimize yansıtarak bizde mekanik bir mantık ( olaylara başkalarının istediği şekilde bakma) oluşturuyorlar. Bu şartlar altında gerçeği söylemek, farklı şeyler söylemek için her türlü etiketlenmeyi göze almak gerekiyor. Bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki mahalleli soruyor sorguluyor ve tepkisini ortaya koyuyor. Fakat henüz çoğunlukta değiliz. 

Herkes aynı dertten muzdarip ama, herkes herkesin derdiyle dertleneceğine her koyun kendi bacağından asılır mantığıyla hareket ediliyor. Çevremizdeki mahallelere bir bakın (Kurtköy, Şeyhli, Harmandere) aldı başını gidiyor. Sorarım sizlere bu mahallede, bu haliyle, yaşamaktan memnu musunuz?

Şimdi bizi teselli etmek için söyledikleri şu: "Burası Sanayi olduğu için arsalarınız değerlenecek" evet ama söylemedikleri de şu: "Arsaların üzerindeki mülkleriniz enkaz değerine düşecek" Ne anladım ben bu işten bir yerden kazanırken bir yerden kaybedeceğim. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Hatta 250 metre karelik arsamı kimse almayacağı için külliyen zarardayım.

Uyan Sanayi Mahallesi uyan. Araştır, sorgula, düşün ve harekete geç.

İbrahim (Yücel) Kaya
13 Mayıs 2013 - Hanegayım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar iç...